Een buisfolie sealer: wat is het?
Een buisfolie sealer is een apparaat waarmee je op een snelle en efficiënte manier buisfolie kunt sealen. Door middel van een dunne en hete sealplaat die op het plastic wordt geduwd, versmelten de lagen plastic aan elkaar. Hierdoor ontstaat een verzegeling die lucht- en waterdicht is. Niet alleen kun je met een buisfolie sealer handige zakken maken van verschillende groottes, maar je kunt er ook langwerpige producten mee verpakken. Zo heb je een plastic verpakking op maat voor bijvoorbeeld trapleuningen, metalen profielen of paraplus. Het is ook mogelijk om er andere plastic zakken mee te sealen, zoals blokbodemzakken of vlakke zakken.
Voordelen sealapparaat buisfolie
Wat zijn de voordelen van een sealapparaat voor buisfolie? Dat zijn er behoorlijk wat. Zo is het de meeste mooie en professionele manier om foliezakken mee te sluiten. Natuurlijk kun je tyraps of drilbinders gebruiken, maar dit is toch minder netjes. Je kunt er op een prachtige manier producten mee presenteren. Daarbij zorgt een sealapparaat voor buisfolie voor een permanente verzegeling, die luchtdicht en waterdicht is. Hierdoor blijven levensmiddelen een stuk langer houdbaar en kunnen vloeistoffen niet uit de verpakking gaan lekken. Metalen voorwerpen die je verpakt met een sealapparaat voor buisfolie, zijn daarbij ook beter beschermd tegen roest.
Proftip: wacht na het verzegelen enkele seconden, zodat je er zeker van bent dat het plastic gestold is.
Minder kosten met sealapparaat voor buisfolie
Met een buisfolie sealer in combinatie met een rol buisfolie, heb je ook minder opslagruimte nodig. Je hoeft immers niet voor producten van verschillende groottes, verschillende formaten zakken of plastic verpakkingen in je magazijn op te slaan. Dit scheelt jou weer opslagkosten. Daarbij ben je ook niet afhankelijk van meerdere leveranciers die verschillende formaten verpakkingen aanbieden. Je maakt deze immers zelf. Dit geeft ook een zekere mate van onafhankelijkheid. Doordat je zelf je plastic zakken kunt maken, ben je ook goedkoper uit dan wanneer je elke keer kant-en-klare zakken moet kopen van goede kwaliteit.
Een buisfolie sealapparaat is duurzaam
Een buisfolie sealer is ook enorm duurzaam. Doordat je er verpakkingen precies op maat mee kunt maken, gebruik je niet meer verpakkingsmateriaal dan je nodig hebt. Hierdoor spring je zuinig om met grondstoffen wat bijdraagt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Doordat je lange tijd met een sealapparaat voor buisfolie kunt doen, is het ook een duurzame investering.
Netter en sneller met een buisfolie sealer
Veel van onze sealapparaten voor buisfolie hebben een ingebouwd mes. Hierdoor krijg je enorme nette en strakke verpakkingen en zakken en kun je erg snel werken. Daarbij hebben we ook modellen met een ingebouwde folieafroller, waardoor je nog prettiger kunt werken.
Bij Profipack hebben we drie soorten buisfolie sealers: de tafelmodellen, de staande modellen en het mobiele model. Al onze modellen zijn erg gebruiksvriendelijk. We vertellen je graag wat meer over de verschillende modellen.
en buisfolie sealapparaat op tafel
Onze buisfolie sealapparaten voor de tafel, zijn bijzonder compact, van duurzaam metaal en niet te zwaar. Ze staan stabiel op een inpaktafel en nemen weinig ruimte in. Deze modellen bedien je met de hand. Je duwt de sealbalk naar beneden en de hete sealplaat sealt binnen een paar seconden het plastic. Bij deze buisfolie sealapparaten kun je kiezen uit modellen met- en zonder een ingebouwd mes. We hebben buisfolie sealers met sealplaten van 200 mm tot 500 mm. De maximale dikte die ze kunnen sealen is 2 x 100 mm of 2 x 120 mm. Alle modellen hebben een handige temperatuurregelaar, waarmee je de warmte in kunt stellen.
Profitip: voor onze tafelmodellen hebben we ook handige onderhoudssetjes, waardoor je apparaat in topconditie blijft!
Verschillende soorten buisfolie machines
Onze uitgebreide reeks buisfolie machines biedt een divers assortiment aan opties om aan al je verpakkingsbehoeften te voldoen. We hebben verschillende tafel sealapparaten beschikbaar, waaronder de HC-300, HI-300, HI-400, HC-400, HC-500, FI-805, FC-600, FC-605 en het draagbare hand sealapparaat SO. Of je nu werkt met buisfolie van diverse afmetingen of specifieke wensen hebt, ons assortiment buisfolie machines biedt de flexibiliteit en veelzijdigheid die je zoekt.
Deze buisfolie machines zijn ontworpen om efficiëntie en nauwkeurigheid te garanderen bij het afdichten en verpakken van diverse producten. Of het nu gaat om industriële toepassingen, voedselverpakking of een andere behoefte, onze buisfolie machines zorgen voor consistente prestaties en hoogwaardige afdichtingen, wat zorgt voor een betrouwbare en professionele verpakkingen voor jouw producten. Kies voor onze buisfolie machines voor een efficiënte en kosteneffectieve verpakkingsoplossing.
Het gebruik van een buisfolie machine
Het goed gebruiken van een buisfolie machine is erg belangrijk voor een effectieve en professionele verpakking. Om de perfecte afdichting te bereiken met dit type machine, zijn er verschillende belangrijke stappen vereist. Allereerst moet je zorgen dat de buisfolie goed is geplaatst in de machine, en dat eventuele luchtbellen zijn verwijderd voor een gelijkmatige afdichting. Vervolgens stel je de gewenste temperatuur en sealtijd in op het sealapparaat, afhankelijk van het type buisfolie en de dikte ervan. Plaats het te verpakken object in de buisfolie en leg de verpakking onder de buisfolie machine. Druk op de sealhendel en laat de machine het werk doen. Met een buisfolie machine maak je telkens opnieuw een perfecte en professionele afdichting voor je verpakkingen.
Buisfolie sealer op de vloer
Moet je dagelijks veel zakken of verpakkingen maken of sluiten? Dan kun je het beste kiezen voor een staand model van de buisfolie sealer. Met deze robuuste en stabiele apparaten werk je nog sneller en efficiënter. Ze hebben allemaal een ingebouwd mes, waardoor je zeer nette verpakkingen krijgt. Ze worden bedient met een handig voetpedaal. Je hoeft de sealbalk niet met de hand naar beneden te duwen, waardoor je beide handen vrij houdt. Hierdoor kun je veel prettiger werken. Deze sealapparaten voor buisfolie zijn erg krachtig en geschikt voor het sealen van zwaardere zakken en folies, tot 200 micron.
Compleet met ingebouwde folieafroller
Een aantal van onze modellen heeft een ingebouwde folieafroller, waardoor je nog sneller kunt werken. De FI-605 heeft weer een eigen werkblad, waardoor je meteen een extra werkplek creëert. Doordat je bij de stamodellen de zak kunt laten hangen, kun je ook veel makkelijker zakken met bijvoorbeeld poeders of fijn materiaal sealen. De modellen hebben ook een ingebouwde thermische beveiliging voor extra veiligheid.
Let op: een aantal van deze stamodellen heeft een speciale energiebronaansluiting nodig.
Een sealapparaat buisfolie is een apparaat waarmee je materialen kunt sealen, dat wil zeggen dat je een lucht- en waterdichte afsluiting kunt maken tussen twee lagen plastic of andere materialen. Het is een handig hulpmiddel om bijvoorbeeld buisfolie goed af te sluiten.
Sealapparaten buisfolie werken door middel van verhitting. Het apparaat heeft een verwarmingselement dat wordt verhit tot een bepaalde temperatuur. Vervolgens plaats je de te sealen materialen tussen de sealbalken van het apparaat en druk je op een knop om de balken samen te knijpen. De warmte van het element zorgt ervoor dat de twee lagen materiaal aan elkaar smelten, waardoor een luchtdichte seal ontstaat.
Bekijk onze video om te zien hoe makkelijk het gebruik is van een sealapparaat buisfolie.Met een buisfolie sealer wordt voornamelijk plastic, zoals plastic stazakken en buisfolie geseald. De sealapparaten zijn namelijk geschikt om PE-, PP-, PVC- en POF folie. Daarnaast kunnen ook onze papieren stazakken en blokbodemzakken gemakkelijk dicht geseald worden met onze sealapparaten. Dit komt doordat ze ook voor een deel bestaan uit plastic.
Bij Profipack bieden we verschillende types sealapparaten aan. Er zijn sealapparaten buisfolie die een maximale folie van 2 x 100 my kan sealen, maar ook sealapparaten die wel een folie van 2 x 200 my kunnen sealen. Bekijk per type wat de maximale dikte is wat het sealapparaat kan sealen.